Komentáře k předešlým akcím z roků 2010, 2009 a 2008. Krátce k historii kapely zde.

20.12.09
Před Vánoci nás čekal perný týden koncertů. Ve středu jsme zahráli v Praze v Limonádníkovi. Klub byl zcela naplněn, hráli jsme v našich nových ohozech a došlo i na Vánoční koledy.
V pátek jsme měli koncert v plzeňském A.C.W. Saloonu. Výtěžek z akce šel na plzeňský útulek pro pejsky. Valili jsme to na lidi, starší pán s umělou kyčlí tančil jak mladík a dorazil Lubor s celou partou. Venku bylo asi -15°C a cesta zpátky nebyla vůbec pěkná.
V sobotu jsme kolem poledního zahráli jako každoročně v Dětském domově v Nepomuku a večer nás čekal maturák gymplu v klatovské Družbě na malém sále. Bubeník po třetí písničce zrušil šlapku od kopáku (naštěstí měl sebou dvě), lidi mohutně trsali a po půlnoci jsme už jeli poslední sérii v kuse.
Všem věrným fanouškům i novým návštěvníkům našich stránek přejeme krásné Vánoce a v novém roce hodně zdraví, lásky a hlavně rock´n´rollu!

15.12.09
V pátek jsme zahráli na Celorepublikovém setkání Beatlemaniaků, které se tentokrát konalo v pražském Mánesu. Hráli jsme po kapele Basketles a Honzovi Vytáskovi. Jak jsme začali, vytvořil se před námi shluk lidí, kteří nás nepřetržitě fotili a natáčeli (že by naše nová saka? po pár písničkách je to ale naštěstí přestalo bavit a začali tančit. Aby se vyrovnal programový skluz hráli jsme dvě hodiny v kuse a na konci už jsme toho měli tak akorát.

20.11.09
Koncert v Music clubu Střelnice je zrušen z důvodu přetrvávající nemoci jednoho ze členů kapely. Minulý týden byl chřipkový vir přenesen z Ondry na zbytek kapely (kromě imunního Marka) a léčba probíhala celý týden. O zrušení dnešního koncertu se sice uvažovalo, ale až po přeměření teploty rtuťovým teploměrem bylo rozhodnuto, že by na pódiu bylo moc horko. Tímto se všem, co chtěli přijít, moc omlouváme.

14.11.09
Cesta do Benátek nad Jizerou byla dlouhá a po cestě bylo nutno udělat několik technických zastávek. Ondra se nachladil, a proto bylo nutno celý večerní repertoár vymyslet tak, aby jeho hlas nebyl příliš namáhán. Nicméně si publikum žádalo své oblíbené hity a Ondra nebyl ušetřen. V Borovech se tedy po návratu z Benátek konala horečka sobotního rána.

8.11.09
Páteční večer jsme strávili v příjemné společnosti v Měšťanské Besedě, kde se konal maturitní ples gymnázia. Po tradičním tanečním ostychu začátkem plesu se později uvolnily všechny bariéry a parket byl plný až do nočních hodin. Podle reakce diváků soudím, že se bavili stejně báječně jako my a odnesli si alespoň příjemný zážitek. Jak už během večera zaznělo: "Poslouchejte rock'n'roll!"

18.10.09
Čtvrteční vystoupení ve Velmi Jemném klubu bylo podpořeno zejména částí publika z Rock´n´roll Párty, kteří po několika minutách vtrhli na parket. Zvuk byl tentokrát odlišný od standardu a za pomoci klubové aparatury se večer mimořádně vydařil.
O víkendu jsme s nečekanou podporou Pavla Broma dosáhli mohutnějšího a čistšího zvuku, ale skvělý zážitek z vystoupení byl dokonalý hlavně díky skvělému publiku, které bylo složeno především z bývalých skautů a skautek.
Fotky z minulého vystoupení jsou k nalezení v galerii.

06.10.09
V pátek jsme po druhé vystoupili na Rock´n´rollové párty v Pražské Radosti. Hráli jsme asi tak hodinu, pot z nás jen lil, na pódiu hučely odposlechy, ale v celkovém řevu to bylo stejně jedno. Publikum, ač starší, to parádně válelo na parketu. Na závěr se nám dostala pochvala od samotného Pavla Sedláčka.
V sobotu jsme zahráli v plzeňském A.C.W. Saloonu. Od pátku jsme byli příjemně rozehraní a brzy se tančilo mezi stoly. Další příjemný koncertík v A.C.W.

29.09.09
Využili jsme prodlouženého víkendu a přesunuli se do nahrávacího studia, kam opět zamíříme koncem listopadu. Spolupráce s Pavlem Bromem byla velmi plodná a příjemná. V galerii je k nahlédnutí několik fotografií z natáčení.

30.08.09
V termínu 26. až 28. září se chystáme do plzeňského studia exAvik, abychom nahráli pár revivalových kousků.
V sobotu předvečer jsme vystoupili v rámci série letních koncertů na klatovském náměstí. Počasí se vcelku vydařilo, stejně jako návštěvnost. Měli jsem strach ze zvuku, protože jsme hráli jenom na náš aparát, ale nakonec to bylo OK. Dorazily fankluby z Klatov i z Plzně, ale k žádným potyčkám mezi nimi nedošlo.

27.07.09
V sobotu jsme hráli asi na nejmenším pódiu v Café Kryštof Harant. Honza už se k nám nevešel, takže seděl vedle na schodišti, které rovněž sloužilo ke vstupu na dřevěné trámy nad barem. Tento prostor byl kolem jedenácté večer využit rovněž jako taneční. V neděli jsme vyměnili malé pódium za velké a představili se návštěvníkům pouťového odpoledne v Horšovském Týně na náměstí. Publikum bylo báječné. Cestou domů Honza pochválil místní točené pivo, což nebývá často.

22.07.09
Nově jsme spustili komunikační fórum, nyní můžeme reagovat na případné dotazy a komentáře, za které předem děkujeme.

19.07.09
V pátek jsme měli hraní ve sportbaru Sportgastätte Loderhof na fotbalovém hřišti v německém Sulzbachu. První půlku koncertu jsme odehráli venku, pak ale přišel očekávaný déšť takže jsme za pomoci publika přesunuli aparaturu do baru a pokračovali uvnitř. Po koncertě jsme vše nosili do auta v ohromném lijáku.
Naštěstí vše do druhého dne uschlo, protože v sobotu jsme hráli na svatbě na zámku Jemniště u Benešova v prostoru bývalé konírny, což rozhodně nebyl ideální prostor pro rock´n´rollovou muziku. Hráli jsme maximálně potichu a zvuk se všelijak tloukl. Jinak byla svatba pěkná, ženich - australan si bral českou slečnu a tak jsme honorář dostali v australských dolarech.

21.06.09
Ve čtvrtek jsme byli ve Velmi Jemném a Velmi Vyhřátém Klubu Limonádový Joe. Horko bylo zřejmě i mechanismu, který zajišťoval otevírání a zavírání střechy, okolo 23 hodiny přestal fungovat a my jsme tak mohli v centru Prahy hrát letos poprvé open air.
V pátek jsme v Průhonicích rovněž pod otevřeným nebem přivítali léto s Beatles, kteří nakonec nedorazili. Před námi hrála ještě kapela And The End a tradičně Blackbird Honzy Vytáska. Kromě poslechu oldies muziky si bylo možno na opravdovém ohni opéct špekáčky. Pro ty, co si večeři spálili, byla u stánku s pivem možnost uzeninu vyměnit za čerstvou.
V sobotu jsme pouze ve čtyřech (bez Áveho) hráli na svatbě v příjemném prostředí statku v obci Zápy nedaleko Prahy. Nevěstě to moc slušelo.

15.06.09
V pátek jsme hráli na Praze 6 v Hotelu Pyramida pro odborníky zabývající se dentální estetikou, hraní bylo obohacené dobrým jídlem a pivem. V sobotu jsme dojeli až do Lobče u Mělníka, kde se večer sešli všichni příznivci starých strojů, snad proto jsem byli pozváni i my. Cesta domů byla dlouhá, spal i řidič Ondra.

07.06.09
V sobotu jsme hráli na desátém ročníku Kosafestu, tedy soutěže v kosení trávy, v Horšově u Horšovského Týna. Hráli jsme open air z návěsu přistaveného kamionu, celý den pršelo, ale když jsme nastoupili my, déšť kupodivu ustal. Hráli jsme víc české a big beatové kousky, během nichž dvakrát vypadl jistič. Akci moderoval Radek Nakládal a uvedl nás jako hlavní hvězdy programu, což nás trochu uvedlo do rozpaků.:)

22.05.09
Páteční koncert na Střelnici jsme bohužel museli zrušit, protože basák dostal infekci a nechtěl nakazit naše věrné fanoušky, kterým se tímto omlouváme.

17.05.09
V sobotu jsme hráli v plzeňském A.C.W. Saloonu, tentokrát pouze ve čtyřech bez Áveho. Účast nebyla tak velká, ale atmosféra byla perfektní. V klatovském měsíčníku Rozhled vyšel článek o kapele.

01.05.09
Další koncert v klubu Limonádový Joe v Praze se konal ve čtvrtek na čarodějnice. Ty nakonec nepřilétly, ale dostavilo se několik čarokrásných fanynek. Tentokrát jsme hráli na malém pódiu a koncert se velmi vydařil. Návštěvníci si během večera mohli zakoupit odznáček s logem The Shower.

26.04.09
V sobotu jsme hráli v Hotelu Zum Schützenhaus ve městě zvaném Sosa v Německu. Pozvání jsme přijali od novomanželů a jejich přátel, kterým jsme hráli minulé léto na jejich svatbě na Botelu Admirál v Praze. Rock´n´roll zněl loveckým sálem skoro do dvou do rána. Naštěstí jsme měli zajištěný v hotelu i nocleh, takže jsme se vraceli až druhý den dopoledne.

08.03.09
V pátek jsme zahráli podruhé v novém roce na Střelnici v Klatovech. Tentokrát jsme měli o poznání silnější účast publika než minule, fanoušek Míra slavil svátek a s mírou rozhodně nepil. U vstupu se rozdávali odznáčky Shower, které jsme nechali vyrobit a které lze odteď zakoupit za symbolickou cenu na našich koncertech nebo objednat přes webové stránky. V sobotu jsme pak vystoupili v A.C.W. saloonu v Plzni. Bylo to bájový, lidi odsouvali stoly, aby získali alespoň pár čtverečních centimetrů k tanci.

01.03.09
V sobotu jsme hráli v Restauraci Merlin v Plzni na Lochotíně a tradičně dorazil plzeňský fan club v čele s Luborem. Áve se tentokrát ulil, zato Ondra slavil 30, takže jsme si koncertík o to víc užívali a končili jsme takřka undergroundově s asi deseti minutovou verzí Polk Sallad Annie. Asi nejstarší pán z publika několikrát zahlásil, že Rock´n´roll je blaho.

22.02.09
V pátek jsme hráli na Maturitním plese gymnázia v kulturním centru v Rakovníku. Hráli jsme až po půlnočním překvapení, šatnu jsme měli dohromady s kapelou co hrála celý večer a v jednu chvíli se tam nahrnulo dalších třicet lidí z nějaké cimbálovky, která taky hrála. Áve opět nezklamal. Všude byly k vidění krásné dívky a ve vzduchu přímo visel odkaz rakovnického Brutusu, i když možná to byl záchod. V sobotu jsme pak hráli na Jezdeckém a veterinárním plese v kulturním domě Družba v Klatovech. Střídali jsme se jako tradičně s klatovskou kapelou Klatovská kapela, která nám také tradičně půjčila aparát a bicí, za což děkujeme. Parket byl téměř stále plný, vyšla na nás poslední série a závěr plesu jsme končili s Pussy Stank! Kdyby tak pořadatelé věděli...

01.02.09
V pátek jsme hráli na Rock´n´Roll Party v kulturním zařízení Radost v Praze na Břevnově po boku Karla Kahovce s George and Beatovens, Jiřího "Bíbra" Šimáka, Pepy Pilaře a Pavla Sedláčka s Cadillacem, prostě všech dosud žijících legend českého rokenrolu. Honza kvůli rodinné oslavě dorazil těsně před naším vystoupením, jak se říká za pět dvanáct. Hráli jsme asi třicet minut a náramně se při tom zapotili. Klobouk dolů před našimi staršími kolegy.

18.01.09
V pátek jsme hráli v Benátkách nad Jizerou v Hospůdce "Šťastný Hroch". Naposledy jsme zde hráli před rokem. Kvůli zácpám (dopravním) a našemu bloudění po Praze jsme tehdy přijeli asi o hodinu později. Tentokrát jsme se vybavili GPS a vyjeli pro jistotu už v časných raních hodinách :) Hrálo se nám dobře, publikum se rozparádilo (k závěru až moc). V sobotu jsme pak hráli na Střelnici v Klatovech. Měli jsme slabší účast, nějak se nezvládlo plakátování, ale jinak to bylo fajn.

11.01.09
Poprvé v novém roce jsme hráli jako už tradičně na Prácheňském reprezentačním plese v kulturáku v Horažďovicích. Střídali jsme se s plzeňským P-Bandem. Sál je to poměrně malý, takže jsme si zvuk udělali sami.

The Shower - Oldies Revival Band | 50s & 60s Rock'n'roll | Koncerty | Kontakt | Email